(A Terrormacska)

 

  Egy újabb fajtáról adott hírt az Izvesztyija Narodnaja Moszkovszkaja Nyújorka. Az alábbi cikk a 2005.októberi számból származik. A felhasznált képek nagy részét a Pannónia Filmstúdió szakemberei készítették eme ritka - de talán nem egészen új fajtáról.
  A fajta a nevét a különös fegyverhasználatáról és ennek irányultságáról kapta - minthogy egyedei előszeretettel használnak főleg bűntények elkövetésére különféle kézifegyvereket. Az egyedek megnevezése a Terror Cat [Felis Cat Terroricus], azaz "TerrorMacska". Rendszertanilag a házimacskákra hasonlítanak az egyedeik, de annál sokkalta másmilyen viselkedésűek.
Standardja: 

- még kidolgozás alatt áll, minthogy egyedeit elég nehéz hosszútávon megfigyelni. De az egységesnek érzékelt viselkedés és jobbára egyforma kinézetminták alapjánmégis sikeresen leírható a fajta. Igaz, még érvényes TICA regisztrációjuk nincs - alapjában véve anarchisták, és nem engedik számoztatni magukat. (érdekes dolog lenne Őket bírálni - vajon melyik bíró vállalná? - pedig a rácsos börtönketrec nem lenne újdonság Nekik!) 

- Általában rövidszőrű változatban fordul elő, de létezik hosszúszőrű változatban is (legtöbbször egyszínű fehér - és perzsa jellegű - szinte kizárólag csak "főnöki" státuszban) - bundája:
 a főnöki fehér mellett (lsd.feljebb) a legtöbbször a csíkos jellegű fordul elő (nem összetévesztendő a brit-Whiskas csíkossal!). A csíkosságot általában a különböző színváltozatú kopott pulóverek okozzák. 

- fej: robosztusabb felépítésű, erőteljes állkapocscsont, erőteljes bajuszpárna és drótbajusz. A fej ránézésre nem minden esetben szimmetrikus - sok esetben félszeműek, kalózpánttal. 

- lábai, kezei: magabiztos eszközhasználat jellemzi, ennek megfelelően megerősödött mancsok, kezek. 


- különös ismertetőjegyek: részben feltűnő intelligencia (csak egyes egyedek esetében), de szinte kivétel nélkül képesek az autó vezetésére és különféle kézifegyvernemek használatára. 


Jelleme:
- kedves, de gorombaságra is hajlandó. Általában előre megfontoltan cselekszik. Kidolgozott tervek alapján, szervezetten hajtják végre a különféle bűntényeket. Nem áll távol Tőlük a bankrablás, vagy a zsarolás sem. "Békeidőben" több egyedük legális őrző-védő szolgálatot lát el; emellett, edzőtermekben fordulnak elő - minthogy folyamatosan fejlesztik erőnlétüket.  Az edzőterem másrészt találkozóhelyként is szolgál számukra.
 

 

Galéria:


  
Helyszínrajzok - Titkos Riportereink albumából:
a Terrormacskák az edzőteremben készülődnek 

© 2005, B.Norbi

.        Czudar Macskák
"Akcióban a Terror Cat" 
- egy ritka valós mozgóképfelvétel -
© 2004, UZI Photo Team
"Czudar Macskákal őrzött terület! " 
- Őrző-védő szolgálatot ellátó egyedek területjelzése -
© 2001, TitkosRiporterek Team (TiRiT)
© idea and text by Szentes Gerzson Péter, 2005.okt.
© pictures by 'Cat City' ('Macskafogó', 1986)


Impresszum |
(c) Web: Szentes Gerzson Péter, 2006-