- Felis Hungarica - Magyar Macskások Egyesülete -
Budapest
, Savoya Park
2007.január 27-28.









Hello!

Kint voltunk a szombati napon. A régi FIFe-MMOE múlt és pár kósza csúnya hír után KELLEMES CSALÓDÁS ért bennünket. Elismerés illeti a szervezőket: Új ketrecek, szép katalógus. A kiállítás - mint tudjuk első kiállítása egy új magyar egyesületnek - szépen, gördülékenyen zajlott le. GYakorltilag minden a helyén volt. Igazából - a hely technikájából adódóan - egy probléma jelenkezett - mint több kiállító is megjegyezte: sötét volt. Gyenge a megvilágítás, nem teljes színükben pompáztak a macskák.

Szépen lezajlott az első nap, csak:

Sajnos egy bírói hozzáállás miatt viszont KELLEMETLEN CSALÓDÁS is ért bennünket. Egy rutinos, 18 éve bíró (http://www.fifeweb.org/wp/org/org_jdg_lst.html, 1989-től!) - tehát nem egy kezdőről van szó: név szerint: Németh Éva (Ausztriában élő magyar bírónő) bírálat után, miután közölte, hogy nominálja az adott macskát - egy házimacskáról van szó - és az I.helyezést bírálat után rávezette a bírálati lapra, közölte, hogy a Best in Show-ra jelöli a cicát, ezt a tényt ELFELEJTETTE RÁVEZETNI az előtte fekvő bírói lapra.

A Best in Show-n érdekes volt hallani, hogy a saját sorszámunkat ezután nem halljuk... A kiállítás végeztével személyesen megkerestem a bírónőt és a már kiadott diplomát megmutatva megkérdeztem, hogy mi oka volt annak, hogy a macska, jelölése ellenére nem szerepelt a Best in Show-n. Azt mondta, adminisztrációs hiba történt, tehát ELISMERTE a hibáját.

Ez eddig rendben.

De egyben azt is mondta, hogy "úgysem számít.." - tehát egy házimacskánál ez nem számít. Lehet. A legtöbb egyesület a világon mostohagyerekként, megtűrt macskaként kezeli a házimacskákat, azokat a macskákat, akiknek a legtöbb macskás ember a legtöbbet köszönheti. Mit is? Azt, hogy gyerekkorában a macskát választotta háziállatának, és esetleg ennek a macskaszeretetnek a hatására később fajtatiszta macskát vásárolt, esetleg kiállításra kezdett járni, netán macskabíró lett...

Sajnálatos eset... A Felis Hungarica - Magyar Macskások Egyesületének elnöke - Tóth Judit - miután tudomást szerzett az esetről, írásbeli bocsánatkéréséről biztosított. Ezt várjuk és ez RENDBEN is van. De a bírói oldalról sajnos a hozzáállás elég szomorú - szóbeli bocsánatkérésére ellenére.

És itt nem az elért eredmény számít: ez a cica már több különböző kiállításon bizonyított, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. Itt az esélyt vették el akár az utolsó helyezés megszerzéséről...

2007.jan.27.
Szentes Gerzson Péter
www.bengali.hu

(Eredeti megjelenés: http://www.macskaegyesulet.hu/forum/viewtopic.php?t=5&postdays=0&postorder=desc&start=25)









Parázs





Tigris és Happy



Happy




fotók: Szentes Gerzson Péter

Impresszum |
(c) Web: Szentes Gerzson Péter, 2006-